top of page

    "Finding Inspiration in Sustainable Entrepreneurship"

Met ruim een kwart eeuw aan ervaring in de wijnhandel, kiest Wines Unlimited - Salburg Wijnimport zeer bewust voor duurzaam ondernemen, met de juiste partners in binnen- en buitenland. Respect voor moeder natuur staan in al onze bedrijfskeuzes voorop. Daarom is het fijn om te kunnen zeggen dat wij CO2 neutraal of zelfs positief zijn. Hieronder treft u een overzicht aan van al onze partnerships. 

Salburg Wijnimport - Wines Unlimited is sinds 2021 lid van de Koninklijke Vakvereniging van Nederlandse Wijnhandelaren, en sinds juli 2022 ook Register Wijnhandelaar van de KVNW. De KVNW is de enige professionele branchevereniging van wijnimporteurs in Nederland.  Wij focussen op :

Belangenbehartiging / Professionaliteit / Verantwoorde wijnconsumptie /Kennisdeling

Trees for all logo bomen

Salburg Wijnimport - Wines Unlimited plant sinds 2020 via ANBI stichting TREES FOR ALL meer dan 100 bomen per jaar aan. Bomen zijn onmisbaar voor al het leven op aarde. Ze geven ons zuurstof, schone lucht, voedsel, bescherming, verkoeling en water. Bossen zijn belangrijk voor de biodiversiteit en bieden een leefomgeving voor ontelbaar veel planten en dieren. En spelen een belangrijke rol in het tegengaan van klimaatverandering. Daarom plant Trees for All bomen voor het leven. Doe je mee?

projectpura.png

Project Pura is a platform for organizations and people fighting the climate crisis. Project Pura is dedicated to let people worldwide discover, follow and support ecological sustainable organizations. Project Pura is set up in 2021 and Wines Unlimited has been a member since. 

We aim to create a large network where people and organizations can connect, work together, inspire and share knowledge with each other.​ 

The Good Roll.jpeg

The Good Roll, zijn makers van 100% gerecycled toilet papier. Hun missie is simpel: Veilige en schone toiletten voor iedereen! Met 50% van hun nettowinst bouwen ze toiletten in diverse landen in Afrika.  

Dagelijks worden er 270.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier. Omgerekend zorgt dit voor 10% van de ontbossing wereldwijd, terwijl slechts 30% van de wereldbevolking hier gebruik van maakt. Daarnaast behoort de papierproductie in de top drie van CO2-uitstoters, waterverbruikers en -vervuilers. Voor een A4-vel is bijvoorbeeld al vijf liter water nodig. De gemiddelde Nederlander verbruikt 80kg papier per jaar.

 

Wines Unlimited veegt met de Good Roll zowel thuis als in ons Wijn Magazijn. Veeg ook mee met The Good Roll !!  more info : https://thegoodroll.com 

The+good+roll+smal.jpg.png
supporter WIM.png
logo-1.png

De NIX18-campagne is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en een groot aantal partners (Koninklijke Horeca Nederland, KWF kankerbestrijding, Longfonds, Trimbos-instituut, NOC*NSF, supermarkten verenigd in het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, GGD GHOR Nederland, GGD’en, Thuiswinkel.org, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Vereniging Drankhandel Nederland en de ministeries van Veiligheid en Justitie).

bottom of page