top of page

    "Finding Inspiration in Sustainable Entrepreneurship"

Met ruim een kwart eeuw aan ervaring in de wijnhandel, kiest Wines Unlimited - Salburg Wijnimport zeer bewust voor duurzaam ondernemen, met de juiste partners in binnen- en buitenland. Respect voor moeder natuur staan in al onze bedrijfskeuzes voorop. Daarom is het fijn om te kunnen zeggen dat wij CO2 neutraal of zelfs positief zijn. Hieronder treft u een overzicht aan van al onze partnerships. 

Wines Unlimited staat voor duurzaam geproduceerde wijn, maar ook voor duurzaam ondernemen... daarom zijn wij : 

Salburg Wijnimport - Wines Unlimited is sinds 2021 lid van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren, en sinds juli 2022 ook Register Wijnhandelaar van de KVNW. De KVNW is de enige professionele branchevereniging van wijnimporteurs in Nederland.  

Wij focussen op :

Belangenbehartiging / Professionaliteit / Verantwoorde wijnconsumptie /Kennisdeling

Zijn wij sinds 2024 partner van MVO Nederland.

MVO Nederland : we merken dagelijks de gevolgen van de inrichting van ons economisch systeem. Onze natuur en maatschappij staan hierdoor hevig onder druk. MVO Nederland gelooft in een economie die aangepast is aan de grenzen van die natuur en maatschappij. ​Voor een duurzame economie moet het huidige systeem op de schop. Wij stimuleren en ondersteunen bedrijven om hieraan bij te dragen. Daarnaast sporen we de overheid aan om duurzaam ondernemen de standaard te maken.

Wines Unlimited - Salburg Wijnimport staat voor zuivere pure wijn representatief voor druif en

herkomst. Authentieke Europese wijn die wij exclusief aan restaurants in Nederland verkopen, 

winkelverkoop en online verkoop is uitgesloten. 

Ons wijnportfolio is loepzuiver, schoon en vindt u in de betere gastronomie. 

Daarom sponsoren wij dan ook met enige trots het Nederlands Gilde van Sommeliers 

waar de professionals van vandaag en morgen zich verenigd hebben. 

Scherm­afbeelding 2024-04-24 om 10.23.05.png
Scherm­afbeelding 2024-04-24 om 10.37.51.png

Sinds 2020 plant Wines Unlimited honderden tot inmiddels 1500 bomen per jaar aan. Dit doen wij via diverse ANBI stichtingen. Bomen zijn onmisbaar voor al het leven op aarde. Ze geven ons zuurstof, schone lucht, voedsel, bescherming, verkoeling en water. Bossen zijn belangrijk voor de biodiversiteit en bieden een leefomgeving voor ontelbaar veel planten, insecten en dieren. Daarom planten wij bomen voor het leven, en daarnaast roepen wij actief op om mee te doen... 

De tijd van passief meekijken is voorbij. 

Sinds 2023 hebben wij, in onze ambitie van CO2 neutraal ondernemen en compensatie van onze CO2 emissies d.m.v. het planten van bomen, 100%  gekozen voor partner Prosperity Community. Wij roepen iedereen dan ook op... wordt lid van onze community... Daarnaast, en belangrijk te vermelden...dit is geen gebakken lucht... of 'green washing' openheid van zaken... doe gewoon mee ! red onze planeet.. het is niet moeilijk !! gewoon meedoen. Het kan al met enkele Euro's. 

                                 

HELP MEE ... het is niet moeilijk...  volg je hart en je gevoel...  

DOE GOED ! dus stap in... plant bomen... ook jij kunt het !

    ENGAGED WITH NATURE  planting 1500 mangroves and trees every year through Prosperity Community. 
                                     
  HELP  Restore Nature... JOIN OUR COMMUNITY !! 

                                                                          VISIT : 

                                                        prosperitycommunity.online  

supporter WIM.png
logo-1.png

De NIX18-campagne is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en een groot aantal partners (Koninklijke Horeca Nederland, KWF kankerbestrijding, Longfonds, Trimbos-instituut, NOC*NSF, supermarkten verenigd in het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, GGD GHOR Nederland, GGD’en, Thuiswinkel.org, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Vereniging Drankhandel Nederland en de ministeries van Veiligheid en Justitie).

The Good Roll.jpeg
The+good+roll+smal.jpg.png

The Good Roll, zijn makers van 100% gerecycled toilet papier. Hun missie is simpel: Veilige en schone toiletten voor iedereen! Met 50% van hun nettowinst bouwen ze toiletten in diverse landen in Afrika.  

Dagelijks worden er 270.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier. Omgerekend zorgt dit voor 10% van de ontbossing wereldwijd, terwijl slechts 30% van de wereldbevolking hier gebruik van maakt. Daarnaast behoort de papierproductie in de top drie van CO2-uitstoters, waterverbruikers en -vervuilers. Voor een A4-vel is bijvoorbeeld al vijf liter water nodig. De gemiddelde Nederlander verbruikt 80kg papier per jaar.

 

Wines Unlimited veegt met de Good Roll zowel thuis als in ons Wijn Magazijn. Veeg ook mee met The Good Roll !!  more info : https://thegoodroll.com 

bottom of page